Tämä aihe nousi esiin, kun itse takkuilin jonkin aikaa verkko-ongelmien kanssa käsikonsolini kanssa. Nyt ne on ainakin luullakseni ohitse toistaiseksi. Kirjoitan artikkelin oman kokemukseni pohjalta, ja toivon, että siitä voisi olla apua myös muille.  

Nintendo 3ds:llä pääsee verkkoon kiinni ainoastaan langattoman verkon kautta. Halusin kokeilla erään pelin verkko-toimintoja ja ehkä tehdä myös järjestelmäpäivityksen, mutta käytössäni ei ollut langatonta verkkoyhteyttä. Ratkaisu tähän tuntui löytyvän läheltä: Kirjasto. Se tarjoaa maksuttoman langattoman nettiyhteyden käyttömahdollisuuden asiakkailleen.

Alku tuntui lupaavalta. Tukiasema löytyi, mutta sitten alkoi ongelmat. Konsoli ei missään vaiheessa kysy käyttäjätunnusta, vaan pelkkää salasanaa. Kirjastossa pitäisi syöttää verkon tunnistautumistietoina sekä kirjastokortin numero, että erillinen salasana, jotta yhteys toimii. Pientä valoa kuitenkin tunnelin päässä vielä on. Konsolin virheilmoituksessa kehoitetaan syöttämään tunnistautumistiedot konsolin selaimeen. Selaimen kuitenkin saa vasta järjestelmäpäivityksen jälkeen, joka sekin vaatii ensin toimivan nettiyhteyden. Siis tältä istumalta en pääse verkkoon konsolillani.

Istun kirjaston päätteellä ja selaan verkosta lisätietoja mahdolliseen ongelmatilanteeseeni. En löydä juuri mitään, mutta kuin erään uutisen, jonka mukaan joissain pikaruokapaikoissa pitäisi toimia kaikille vapaa langaton verkko ilman salasanoja ja vieläpä niin, että Nintendo-konsoli mahdollisesti löytää verkon automaattisesti. Tässä voisi olla ratkaisu, että saisi ensin edes järjestelmäpäivityksen tehdyksi.

Etsittyäni lähimmän pikaruokaravintolan, jossa kyseinen vapaa verkkoyhteys on, suuntaan sinne ja joudun toteamaan sen toimimattomuuden. Jostain syystä paikan henkilökuntakaan ei osaa auttaa asiassa.

Tuntuu siltä, että kun kaikki ilmaiset keinot on käyty läpi, on aika alkaa harkita oman reitittimen hankintaa. Halvimmat on jokusen kympin. Nyt tätä kirjoittaessa olen sen tehnyt ja järjestelmäpäivitys on tehty. Vielä on kokeilematta, toimiiko verkkoyhteys kirjastossa, luultavasti toimii. Olen saanut sen käsityksen Nintendo-klubin foorumin viestejä lukiessa, että joku  käyttää konsolia kirjastossa.