Ei ole niinkään väliä, missä järjestyksessä taitoja opiskelee. Alkuun pääsee vaikka ottamalla kurssin kaupungilla. Jotkin taidoista, kuten kokkaaminen ja nikkarointi  kehittyvät itsestään tekemällä ruokaa ja korjaamalla esineitä. Taitoja voi opiskella myös sitä mukaa, miten  niitä vaaditaan työn puitteissa ja uralla etenemiseen. Taidot voivat kuitenkin tuoda lisätienestiä talouteen, ja eräs tuottoisimmista taidoista voi olla kirjoittaminen. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Aloitin pelin pestautumalla musiikkiuralle, jolloin käytin lähes kaiken vapaa-ajan musiikin opiskeluun. Siinä sivussa harjaannutin kirjoitustaitoja, jolloin alkoi tulemaan viikottain säännöllistä lisäansiota. Kirjoitustaidosta oli myös se etu, että saatoin kokeilla myös lehtimiehen uraa, kun omasin jo valmiiksi siellä tarvittavaa kirjoitustaitoja. Irtisanouduin uutisankkurin pestistä, kun olisi pitänyt petrata karisma-taitoja, eikä se ollut kohdallani mahdollista, sillä enhän tapaillut muita simejä.

Ainakin kalastusta, puutarhan hoitoa, sekä kokkausta pystyy opiskelemaan myös television välityksellä, mikä onkin oiva keino! Telkun katselun ja opiskelun yhdistämisessä lisääntyy samaan aikaan taidot, että hauskuus. Opiskelin puutarhurointitaidot tasolle 10 kokonaan televisiota katselemalla. Vielä pitäisi siirtää opit käytäntöön. Toisaalta, kokkausta en opiskellut lainkaan telkun välityksellä, se kehittyi tasolle 10 pelkästään ruokaa säännöllisesti laittamalla.

Haluat käyttää Karma-pisteitä opiskelun edistämiseen? Kahden tunnin ajan simi opiskelee tehokkaammin, jos käyttää 40 pistettä. Itse tykkään käyttää tätä ominaisuutta, kun taitotasoni on 7-9 tietämissä, sillä aluksi simin taidot lisääntyy nopeammin muutenkin. En tiedä, onko sillä niinkään merkitystä, missä vaiheessa käyttää Karma-poweria, mutta näin olen kuitenkin toiminut.