Uralla etenemisen ja palkankorotuksien kannalta yksi taustalla vaikuttava tekijä on mieliala, jolla simi työskentelee. Mahdollisimman hyväntuulisena töihin lähtö edesauttaa nopeampaa ylennystä tai palkankorotusta. Eikä ainoastaan työnteko, vaan moni muukin asia simin elämässä on mahdollista vain, jos pelihahmo on hyvällä tuulella.Opiskelukin sujuu jos mieliala on kohdallaan. Toisin sanoen, ylläpitämällä hyväntuulisuutta arki rullaa joustavammin! Olen havainnut, että tietynlainen säännöllisyys ja erinäiset rutiinit ovat oiva keino edesauttaa hyvällä tuulella pysymistä. Omalla kohdallani se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että menen nukkumaan viimeistään sitten, kun aikaa on alle tunti siihen, kun pelihahmo muuttuu todella väsyneeksi, ja heräämisen jälkeen suoritan joka aamu tietyt asiat ennen töihin lähtöä ja toisinaan töistä tulon jälkeenkin. Pyrin säilyttämään elinrytmini myös vapaa-aikana samanlaisena, jolloin ei työpäivänä tuota suurempia ongelmia taas totuttautua arkeen.

Annan simin lähes poikkeuksetta nukkua, kunnes energiapalkki on täysi ja hahmo herää oma-aloitteisesti. Heräämisen jälkeen on vuorossa aterian valmistus ja syönti. Kun nälän tunne on poissa, käyn vessassa ja suoritan hygienian kannalta olennaisia toimia, eli lähes aina otan kylvyn. Toisinaan aamiaisen jälkeen ei mikään estä vaikka maksamasta laskuja tai lahjoittaa simoleoneita hyväntekeväisyyteen, erityisesti jos se on toivelistalla. Näin siis toimin poikkeuksetta joka päivä herätessäni. Nyt ei enää tarvitse huolehtia välttämättä ruokailusta ja hygieniasta loppupäivän ajan. Riippuen siitä, kuinka paljon jää aikaa ennen töihin lähtöä, käytän yleensä ajan simin viihdyttämiseen, tai sosiaalisuuden hoitamiseen tietokoneella riippuen siitä, kumpi on oleellisempaa.  Varteenotettava vaihtoehto on myös television katselun ja opiskelemisen yhdistäminen kunnes koittaa töihin lähdön aika. Viihdyttäminen on toisaalta tärkeämpää, sillä töissä ollessa simin sosiaalisuus kasvaa, kun taas viihtyvyys laskee.

Töiden jälkeen koittaakin sitten vapaa-aika ja mitä sitten teenkään, riippuu muun muassa päivästä ja toiveista. Alkuviikosta käyn keräämässä rahat omistamistani kohteista töiden jälkeen, vaikka on aivan sama, minä päivinä sen tekee.   

Työssä käyvän simin arjen ei välttämättä tarvitsisi olla näin yksitoikkoisen oloista ja se saattaa kuulostaa näin kerrottuna tylsähköltä ja kaavamaiselta, mutta simillä on myös vapaapäiviä, jolloin on aikaa enemmän käydä kaupungilla sekä touhuta ja kokeilla mitä erinäisempiä asioita. Ehkä pelihahmollani koittaa aika, jolloin lopetan työnteon ja alan elämään vähemmän kaavamaisesti. Olisi mukavaa kuulla, miten muiden pelaajien arki etenee, jos on mitään kaavamaisuutta muodostunut?