Lontoon kesäolympialaiset lähenee! Kaupoissa on jo hyvän aikaa ollut myynnissä Marion ja Sonicin tähdittämä virallisella kisalisenssillä varustettu peli aiheen tiimoilta. En kuitenkaan pureudu pelin myyntiversioon, vaan Nintendon latauspalvelusta saatavaan ilmaiseen demo-versioon, jota tulin kokeilleeksi hiljattain. Aihe on kuitenkin ajankohtainen, vaikka demo ei aivan tuore olekaan, siksi valitsin kirjoituksen kohteeksi sen.

Demo käsittää näytteeksi myyntiversiosta viisi lajia. Ne ovat ammunta, jalkapallo, telinevoimistelu (trampoliini), sadan metrin selkäuinti, sekä pyöräily nimenomaan tässä järjestyksessä. Ohjaustavat ainakin demon lajeissa ovat monipuoliset, pyöräilyssä myös liiketunnistin oli käytössä.  Yhdessäkään lajissa ei ole mukana pelkäämääni nappien rämpyttämistä, mikä olikin positiivinen yllätys. Olisiko näin myös myyntiversiossa?

Mukana on Mariosta ja Sonicista tuttuja hahmoja, kuinkas muutenkaan? Ainakaan demossa ei pääse valitsemaan omaa hahmoa.

Tietokoneen tahkoama tulostaso ei päätä huimaa, ja ainakaan näyteversiossa ei pääse vaikuttamaan vaikeusasteeseen. Jo toisella pelikerralla olin ennen viimeistä lajia kokonaistilanteen kärjessä sillä tavalla, että voittaisin kokonaiskilpailun, vaikka jäisin viimeiseksi viimeisessä lajissa. Lisäksi lajikohtaiset ennätykset ovat aika kehnoja. Sekuntienkin maailmanennätyksen alitus uinnissa ei ole mahdotonta.

Kaiken kaikkiaan tästä voi innostua joksikin aikaa, ja ajankohtaisuuden vuoksi tätä voi pelata. Jos myyntiversiossa on moninpeli, se ehkä lisää mielenkiintoa tätä kohtaan, mutta demon perusteella tietokonetta vastaan tämä voi käydä tylsäksi. Virallisena kisatuotteena tämä on ihan konsoliin mentävää tavaraa.