Vaikka pelaan yhä Sims 3:ta, otin tällä kertaa vapauden kirjoittaa vähän aiheen vierestä, ja se sopisi kategoriaan ”Muut”, tai vaikka ”Rayman Origins”. Seuraava on niin hyvä peli, että se ansaitsi paikan myös tässä blogissa, sillä moni Simsin pelaaja pelaa varmaan myös Raymania.

Pelasin ensimmäisen Raymanin PC:llä läpi muinoin. Kun kuulin tästä julkaisusta XBOX360:lle, aloin odottaa peliä. Ostin sen julkaisua seuraavana päivänä, ja jo alkumetrit tuntuivat tutulta ja hyvältä.

Pelissä pelastetaan Electooneja häkeistä ja tyylilajina on tasohyppely. Peli käsittää kaikkiaan 246 häkkiä ja 10 aarretta saavutettavaksi, joten pelattavaa riittää. Lisänä ovat vielä aikahaasteet, joista saa pokaalin, jos on tarpeeksi nopea. Itse lopulta hain kaikista haasteista pokaalin, vaikka aikarajat tuntuvatkin tiukoilta osassa tasoja.

Vaikka mokaisi, ei tasojen pituudet ole liian suuria, ja checkpointit ovat lähellä. Etenkin aikahaasteiden ja aarteen perässä juoksemisen osalta voi saada ajan kulumaan.

Ja nyt varoituksen sana: Älä lue seuraavaa kappaletta, jos tahdot yllättyä.

Yllätyin positiivisesti, kun viimeisen aarteen saavuttamisen jälkeen avautui ”bonus”taso: ” The Livid Dead”. Se on muuhun peliin nähden suhteellisen haastavakin, ja tarjosi pelattavaa ihan mukavasti. Lopputekstejä pääsee ihastelemaan myös animaation kera aiemmin pelaamalla viimeisen lennettävän tason, mutta jotta näkisi loputkin tästä pelistä, voi olla aiheellista selvitä bonustasosta.

Kaikkineen nyt jonkin aikaa pelanneena voin todeta, että Rayman Origins on hyvä tasohyppely. Se tarjoaa viihdettä ehkä ainakin hitusen pidempään, mitä tavanomainen peli. Pelasin tätä ehkä suuremalla intensiteetillä, mitä Sims 3:ta, vaikka se on yhä suosikkipelini tämän ohella.